Bratislava si dnes zažila (ne)možnú intimitu

10.04.2024 | Ján Beblavý | Soutěžní kola

Súkromné gymnázium  si dnes prešlo rôznymi prezentáciami, v ktorých sme sa pozreli na to čo dokáže byť (ne)možné ako aj na to, čo môže znamenať intimita. Celkovo sme počuli 9 prezentácií. 

 

Začiatok sa málinko predĺžil kvôli komplikáciám s dataprojektorom, netrvalo dlho a predstavili sme si spoluorganizátora MUNI, partnerov súťaže a aj krajského partnera. Súťažiaci sa dozvedeli ako funguje losovanie tímov, ako bude Krajské kolo prebiehať a aj to aké sú pravidlá. 

Témy boli všeobecné, ale tímy si s tým poradili veľmi dobre, každý dal do svojej prezentácii svoju kreativitu a každá prezentácia bola iná. Prešli sme cez to či by rozprávkové postavy vedeli prežiť v dnešnom svete, čo presne znamená intimita ako sa rozdeľuje, ale aj cez veci ktoré sú (ne)možné. 

Po prestávke, ktorá bola približne v polke kola, sme sa dostali hlavne k športu a svetovým rekordom. Prevažovala tam téma, kde veci ktoré sa zdajú nemožné sa stali možným. Vypočuli sme si o mužoch, ktorí pokorili svetové rekordy, ale aj o tom ako sa zo sna, môže stať realita.

Ďakujeme všetkým tímom za účasť a dúfam, že sa vidíme aj v ďalšom roku. 

 

 

1. místo Groweri (SŠ Gymnázium sv.Jozefa, Nové Mesto nad Váhom) ve složení: Veronika Vyzváryová, Matúš Štreicher
2. místo TRES (Obchodná akadémia, Pezinok) ve složení: Šimon Brtáň, Peter Košč, Matúš Krak
3. místo W-Girls (Gymnázium L.Novomeského, Bratislava-Ružinov) ve složení: Ella Radimská, Zuzana Šulková