Bez tohto Krajského kola by to nešlo

09.04.2024 | Tomáš Bazala | Soutěžní kola

Dňa 9.4.sa vo Zvolene na gymnaziu Ľudovíta Štúra konalo Krajské kolo základných škôl. Súťažiaci odprezentovali všetko možné bez čoho by sme sa neobisli. No nechýbali ani čerešničky na torte.

Deň odtšartovala úvodná prezentácia, bez nej by to predsa nešlo. Hneď po nej sme sa pomocou interaktívnej prezentácie od tímu RMR dozvedeli začiatok samotného vesmíru až po vynálezy prítomnosti. Napríklad AI ku ktorému nám odprezentoval viac tím Zentity. Tím Ohnivé šípy si zvolili najväčšieho nepriateľa ohňa, vodu, ku ktorej nám povedal prečo by sme sa bez nej nezaobišli. 

Tím Rytieri Gemera nám úžasným výkladom ukázal svojou hlavnou mysšlienkou to, že by sme si mali všetkého vážiť, pretože je veľa veci bez ktorých by sme si nevedeli predstaviť svoj deň. Ukázali to aj na videu ktoré sami natočili. Tím Nu-3-e ukázal možnosti webquestu a prečo je dobrý. Zakončili to možnostami zbierania vedomosti ako čerešničkou na torte.

Po prestávke. Išlel na radu tím Celteens. Ktorý nám predstavil svet cez ružové okuliare. Dovoľte mi to vysvetlit, popritom ako nám vysvetlili že láska zruzovi všetko nám dali vystrihnuté ružové priesvitné srdiečka cez ktoré sme si to mohli vyskúšať na šedých obrázkoch. Čedoše pomocou dialógu porozprávali o ceresnickach svojich zazitkov z vlaku a Jablcka o ceresnickach medzi elektronikou, Applu. DuoDroDa v tričkách s flakmi ktoré má aj krava objasnili pomocou domáceho syru a mlieka ktoré priniesli so sebou, prevodu kravy tak dôležité. 

Výherné sestry Markechové z tímu Markechovci prezentovali o riasach vďaka ktorým máme dnešné rastliny a väčšiu časť vzduchu. Vizuálne nám predviedli podmorský svet ktorý sme mohli aj ochutnať vďaka riasam ktoré ponúkli celému obecenstvu.  

1. místo Markechovci (Gymnázium Ľ.Š., Zvolen) ve složení: Jana Markechová, Zuzana Markechová
2. místo Cleteens (Gymnázium I.K., Rimavská Sobota) ve složení: Barbora Slaninová, Kristína Iždinská
3. místo Rytieri Gemera (Gymnázium I.K., Rimavská Sobota) ve složení: Leonard Demeter, Dávid Csernok, Marek Bitala