Zhodneme sa na tom, že vieme ako na prvé rande so štýlom.

29.03.2023 | Tomáš Bazala | Soutěžní kola

Na GJGT v Banskej Bystrici sa ukázalo pár skvelých tímov. Rozdávali sa darčeky v RETRO štýle, brali sa otlačky a pozreli sme sa aj na problémy diskriminácie a riešenie.

Porotci mali čo robiť, aby vybrali tímy na grandfinále. Dnes sa ukázalo veľa talentovaných tímov, mnoho názorov na prvé rande a samozrejme aj veľa kreatívnych nápadov a riešení, na tom sa môžeme zhdonúť.

Múdry, múdrejší a najmúdrejší nám ukázali, že na rande nemusia byť nutní dvaja. Rande sám so sebou je super vec, aby sme zistili v čom a kde sa cítime dobre, je to úkaz sebalásky a rouhodne by to mal každý skúsiť.

Ešte raz a naposledy si zobrali moje otlačky, dostal som za to darček takže mi to bolo jedno. Týmto chceli ukázať, že sme každý jedinečný, no spolu tvoríme super celok aj keď sa nemusíme vždy dohodnúť. Zhrnuli to do RETRO, každé písmeno predstavuje jednu vlastnosť. Empatický a ochotný patrí rozhodne medzi ne.

Svojou krásne dizajnovou prezentáciou nám Zhluk predviedol, že na rande máme prísť sami za seba a nepretvarovať sa. A Bútľave duby nás previedli rande

S Double Trouble sme nakukli do minulosti randenia, porovnali sme to so súčasnosťou a porozmýšľali kam to speje. Podľa ich pohľadu nám ten krásny zážitok byť s niekým vonku zobrali sociálne siete, dúfajú, že to nebude tak pokračovať.

No víťazný tím, Anjelky nám prestavili skutočný problém, riešili diskrimináciu žien, či už v smere zamestnania alebo celkového názoru pri rôznych činnostiach. Mali pripravenú anketu v ktorej rozobrali verejnú mienku ohľadom tohto a samozrejme nezabudli ani na dokonalú interakciu s publikom. Samozrejme takáto téma si žiadá viac ako len 10 minút, no im sa to podarilo. Za tieto vlastnosti si zaslúžia prvé miesto.

1. místo Anjelky (Gymnázium Ľ.Š., Zvolen) ve složení: Patrícia Sklienková, Barbora Eliášová, Daniela Gablasová
2. místo Ešte raz a naposledy (Gymnázium I.K., Rimavská Sobota) ve složení: Lea Romana Bálintová, Emma Vachová, Sofia Szántóová
3. místo Múdry, Múdrejší a Najmúdrejší (Gymnázium Ľ.Š., Zvolen) ve složení: Zuzana Jaloviarová, Ema Anna Sedmáková, Katarína Botošová